Klassiska Korplag

San Labradora

År i Korpen: 3. Matchställ: Vitt och midnattsblått. Serie: 7-fotboll Herr Söndag Central div 8. Klubbmärke: Sepp Blatter med en strålande fotbollshjärna mot en sköld

JAG TILLHÖR dem som blev valda sist på idrotten i skolan. Utan Korpen hade jag nog inte fått vara med i något lag ens som vuxen. Och trots att jag har Stockholms sämsta förstatouch försöker jag alltid göra en bicicleta eller rainbow flick varje match. Eftersom man inte bedöms efter sina prestationer försvinner rädslan. Vi känner ingen stress eller ängslighet. Den viktigaste muskeln är hjärtat!

SAN LABRADORA bildades under en weekend i Hällefors. Vi var tre vänner som satt i bastun och pratade om att starta ett lag. Till skillnad från många andra vilda idéer så blev det här faktiskt verklighet. Vi hade skojtränat ihop på lördagar i nästan tio år, så det fanns ett härligt gäng att bygga laget på. Några av oss brukade träffas och ha Fifa-fester och en av arenorna som vi skapade då hette San Labradora. Det var ett infall och inte så genomtänkt, men nu älskar jag lagnamnet.

Jag tycker bäst om det som händer runt omkring fotbollen. Många jag pratar med säger att deras bästa fotbollsminne är VM -94. Mitt är VM-krönikan -94. Därför var det självklart att vi skulle livesända alla våra matcher på Facebook.

”Efter 8 000 dagars väntan
hittade han äntligen nätet.”

Plötsligt kunde föräldrar från Klågerup i söder till Mjövattnet i norr följa sina 30-åriga söners bollkarriärer på tv varje söndag. Tillsammans skrev vi en historia där misstag blev till mästerverk och där Västberga IP kändes större än San Siro. Vi spelar mer för storyn än för segern, och det glittrar av diamanter i det där konstgräset för den som tittar från rätt vinkel. Jag klipper ihop en årskrönika varje år, som vi tittar på tillsammans och lägger voiceover i sann Albert Svanberg-anda.

MITT VÄCKRASTE MINNE är när en av grundarna, Philip Gunnari, bryter ett uppspel och sätter fart framåt. Han hade inte gjort mål i en tävlingsmatch sedan 1997 och efter 8 000 dagars väntan hittar han äntligen nät. Han har aldrig gett upp, tacklat varje motgång och gått vidare med huvudet
högt. För det belönades han
med Årets Genombrott på San Lab-galan 2019.

Fotboll blir inte vackrare än så, om det så gäller landslaget eller Korpen.”

Berättat av Mats Bax för Per Bengtsson.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar