Klassiska Korplag

Real Myteri

År i Korpen: 1. Serie: 7-fotboll Mix Söndag Central div 3. Matchställ: GRÖNT. Klubbmärke: En dödskalle och två ölflaskor i kors

LAGET BILDADES på Korpens facebooksida, där det finns en slags rekryteringssajt. Vår förra lagledare sökte spelare och vi var ett gäng som nappade. Först hette vi FC Borders, men när grundaren hoppade av bytte vi namn, matchställ och klubbmärke. Jag har jobbat som tennistränare och gillar att engagera mig, så jag tog över ledarrollen. Namnet Real Myteri är också kopplat till mitt ledarskap. Spelarna röstar alltid emot mina sportsliga förslag och gör just myteri. Men de är schyssta och snälla, så jag får ta det goda med det onda.

JAG HAR ALLTID GILLAT att titta på fotboll, men aldrig spelat själv. Det var efter VM förra sommaren som jag kände att jag ville börja. Jag har utvecklats med laget, både som spelare och person. Lärt mig dribbla, tunnla och ta emot bollen på träningarna.

”Spelarna röstar alltid
emot mina sportsliga förslag
och gör just myteri.”

Första säsongen förlorade vi 15 av 16 matcher, men på utesäsongen blev det lika många vinster som förluster. Man kan säga att vi har gått från rätt så dåliga till helt okej. Kanske för att vi lärt känna varandra bättre och vet hur de andra i laget spelar.

DET ÄR SPECIELLT med ett lag där inga känner varandra sedan tidigare. Vi är hälften tjejer och hälften killar mellan 21 och 35 år, och har väldigt blandade bakgrunder: några studenter, en socialsekreterare, en sportjournalist, en ingenjör och en nyanländ från Syrien. Det är ett kul gäng!

Vi har haft en fest i början av säsongen och en i slutet. Dessutom dricker vi oftast öl ihop efter matcherna. Vi brukar säga att vi spelar för att det är kul, men att det är roligast att vinna. Det gäller att hitta en balans mellan att ha trevligt tillsammans och att satsa.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar