Klassiska Korplag

Pansarvagnarna

År i Korpen: 13. Serie: Division 1, 6-manna, mix. Matchställ: Ljusblått och mörkblått. Klubbmärke: En stiliserad pansarvagn

JANE, HENNES BROR Markus och hans flickvän Lisa ville spela mer än cuper ihop och tänkte ställa upp i mixed tremanna utan målvakt. De drog ihop lite folk, började träna och anmälde sig till vårsäsongen 2007. Någon vecka före jul meddelade Korpen att det var för få lag anmälda och serien ställdes in. Det fanns två val: att köra herrserien eller samla ihop fler spelare för att kunna ställa upp i 6-manna mixed. Det sista fick det bli.

På Janes jobb spelades cuper mellan avdelningarna och då användes namnet Pansarvagnarna. När vi spånade på ett namn till korplaget bestämde vi oss för att sno det.

Tre lagmedlemmar kommer från Nusnäs i Dalarna, några har spelat ihop i andra lag tidigare och flera har raggats upp via Korpens spelarbank. Innan Facebook-sidan existerade kunde man annonsera på Korpens hemsida. Vi blev dränkta i mejl, så nu svarar vi bara om spelare själva lägger ut annonser.

”Vi gick som en tromb genom serien.”

Vi har en del gemensamma aktiviteter: middagar, fester, bastukvällar med mera. Några har blivit närmare vänner och umgås privat. Som lag uppfattas vi nog som outtröttliga, fysiska och snabba. Ett glatt gäng, helt enkelt. Generellt är det tufft motstånd i serien, så det är alltid roligt när det är vänskapligt mellan lagen.

EN MATCH VI MINNS särskilt är förlusten mot Hiphop Rågsved i slutspelet 2016. Hela säsongen gick vi som en tromb i serien, allt såg ljust ut. Men så kom första slutspelsmatchen och allt fallerade. Det var en match som vi dominerade spelmässigt men inte kunde göra mål i. Den slutade 1-0 och vi blev utslagna.

Våren 2019 var den jämnaste och bästa säsongen: Vi kom trea i division 1. 2016 vann vi division två och flyttades upp.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar