Klassiska Korplag

Majkens

År i korpen: 16. Matchställ: Gula. Serie: 7-fotboll mix vardag söder elit.
Klubbmärke: En svart krans

NAMNET KOMMER från min mormor. Hon tyckte inte att tjejer ska spela fotboll, för de får så fula knän då. Att vi heter Majkens är en hyllning till henne. Hon blev dement ungefär samtidigt som jag startade laget och hann nog aldrig förstå att det var till hennes ära.

JAG BÖRJADE SPELA i Mälarhöjdens IK när jag var sex år och kärnan i laget är barndomskompisar därifrån. Några av oss har gått både i förskola och grundskola tillsammans. Sedan har vi dragit med partners och syskon så Majkens har utvecklats till ett slags släktlag. Nu är det en spelare som till och med tagit med sina kusiner.
Vår nuvarande målvakt värvade jag dagen efter vår andra dejt. Det är fyra år sedan nu. Vi saknade målvakt och han erbjöd sig direkt att stå. Det visade sig att han hade en lång bakgrund inom fotbollen. Han gjorde väldigt bra ifrån sig och det var nog då jag blev kär på riktigt.
”Vår nuvarande målvakt
värvade jag dagen
efter vår andra dejt.”

De andra i laget sa att jag skulle hålla fast vid honom och i sommar ska vi gifta oss.
Det roligaste med Korpen är att vi kan spela mix med både tjejer och killar. De första säsongerna räknades tjejmål som två mål. Det var ett konstigt sätt att spela fotboll på och har tagits bort nu. Men vi var med och röstade om den regeln skulle finnas kvar. Jag vill knappt erkänna det, men vi röstade faktiskt för eftersom vi tjänade på det. Vi hade nämligen så bra målgörare som var tjejer.

DE ROLIGASTE MINNENA är ändå från alla fester vi haft. Varje säsong avslutas med musikquiz, tacos och marängsviss hemma hos någon i laget. När vi haft 10- och 15-årsjubileum har vi åkt till en spelares lantställe och bastat och spelat fotbollsgolf.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar