Intervju

I huvudet på en Fotbollsgeneral

Henrik Teljfors gör sitt tionde år som fotbollsansvarig i Korpen Stockholm. Antalet lag har vuxit med imponerande 67% sedan han tillträdde 2005.

Berätta om din egen bakgrund som korpfotbollsspelare!
– Jag startade FK Ulven 1994 när jag var 18 år. Då bestod serierna nästan uteslutande av rundlagda gubbar med mediokra fotbollskunskaper. Nivån är en helt annan idag. Ulven firade 20-årsjubileum ifjol och det har bildats både damlag, mixlag och oldboyslag. I år kommer jag att nå 1 000 spelade matcher med Ulven, det är häftigt!

Hur kom det sig att du började jobba på Korpen?
– Det var en slump faktiskt. Jag hade precis avslutat ett vikariat som fritidsledare på Hagsätraskolan och letade jobb. En kompis som satt i styrelsen för Korpen Stockholm sa att de behövde folk och tyckte att jag skulle passa.

Vad har varit roligast?
– Utvecklingen som skett på alla plan. Korpen arbetade väldigt gammaldags tidigare och det var alldeles för lite kvalitetstänk. Idag spelas fler matcher på konstgräs än på grus och nivån på domarna är mycket högre. Efter jobbet händer det att jag beger mig ut till någon av planerna, sätter mig på en grässlänt och ser hur roligt alla har. Det ger mig förnyad kraft och energi att ta mig igenom de tuffa arbetsperioderna. Det är en ynnest att få jobba med något som jag verkligen brinner för. Korpfotboll är en livsstil för mig!

Vad ser du för långsiktiga tendenser inom korpfotbollen?
– Ungdomsserierna som startade 2007 fortsätter att öka i omfång. Där finns ett fantastiskt engagemang. Det är inte ovanligt att det dyker upp 50-100 supportrar med flaggor, banderoller och bengaler. De är dessutom väldigt flitiga att skriva om sina matcher på sociala medier, vilket ökar engagemanget ännu mer.

Vilka är de största utmaningarna för Korpen Stockholms fotboll?
– Att få tillräckligt med plantid på konstgräs för alla lag som vill spela. Det är alltid ett enormt pusslande att få ihop serierna och det blir värre för varje år.

Vad ser du fram emot 2015?
– Korpen National Cup är alltid en riktig höjdare då jag får tillfälle att prata med många lag, spelare och domare. Dessutom är det alltid fantastiskt väder, vi har kunnat ge solgaranti sju år på raken. För egen del hoppas jag såklart på framgång för mina tre egna korplag och att jag knoppar in någon hörna. Men en perfekt glidtackling är alltid snyggast.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar