Lagledarna

Domarnas favorit heter Beyar Mirza

 

När vi frågade efter en lagledare som domarna gillar att döma blev svaret Beyar Mirza från FC HAA. För honom är Fair Play lika med en avslappnad attityd korsad med respekt.

Beskriv FC HAA med tre ord.
– Roliga, sköna och ansvarstagande. Vi är ett kompisgäng som för 7 år sedan började lira korpfotboll. Under åren har vi säkert haft 50 spelare som kommit och gått, men kärnan är densamma.
Vad betyder Fair Play för er?
– Att man måste respektera domslut och sina motståndare. Visst kan det bli hett ibland med många känslor, men man måste alltid hålla kvar respekten. Jag är själv kanske inte den ultimata Fair Play-spelaren, men jag är här för att ha kul och fokuserar på det. Såklart kämpar vi för att vinna, men vi tar det inte på för stort allvar. Då blir man bara besviken.
Hur tänker ni när ni värvar?
– Mest har det handlat om att hitta nya personer som passar med vårt sätt att spela fotboll och hur vi agerar på plan. Vi trivs med att styra själva utan tränare. Vi har inga fasta positioner, så vill man spela back en träning och anfall nästa är det bara att köra. Sen vill vi ju ha någon som är någorlunda duktig också.
Vilken är er största framgång?
– När vi vann vår serie och gjorde 70 mål på en säsong.
Vad är det värsta ni har gjort som lag?
– Vi tappade det faktiskt rejält en gång för tre år sedan. Det var en jämn match men i andra halvlek började det ramla in massa bollar från motståndarlaget. Ett lag som är vana att ha mycket boll hamnar i en mental kollaps när en sån sak händer. Det var senaste gången vi fick en spelare utvisad, men det var inte på grund av hans spel utan på grund av snacket.
Vad kan man göra som lagledare i ett sådant läge?
– Se till att gruppen uppför sig som de ska och att få alla att tycka samma kring hur vi ska vara som lag. Ibland håller folk inte nivån och har svårt att ställa om till Korpen. Tror man att man spelar VM-match så är man på fel plats. Det handlar ju om att ha kul först och främst och inte ta det på så blodigt allvar.
Vilka är dina styrkor som lagledare?
– Jag är osjälvisk och tänker mer på gruppen än på mig själv. Däremot borde jag fördela ansvaret mer över spelarna i laget, det är en svaghet.
Vilket lag möter du helst?
–Ett lag som kommer till match med rätt inställning och inte tar spelet så allvarligt.
Vilket lag vill du inte möta?
–Några som fokuserar för mycket på detaljer och håller på och tror att det är EM-final. Kom igen, vi är bara ett kompisgäng som vill ha kul och spela bra fotboll!
Vad är det som får dig att fortsätta år efter år?
– Jag är involverad i barn- och ungdomsfotbollen i Bredäng och har passionen för fotboll. För mej är största glädjen att alla kommer till träningar och matcher för att spela och vara glada.
Vad betyder ert lagnamn?
–Det är ett internt skämt inom laget. Vi brukade ropa det åt varandra när vi ville ha boll, ungefär som Hey. Det är svårt att förklara, men när vi la till prefixet FC blev det ett bra lagnamn.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

BEYAR MIRZA

Ålder: 29 år
Yrke: Ekonom
Lag: FC HAA
Position: Spelar mest back, mittfält
Ansvar: Lagledare
Serie: 7-fotboll Herr Vardag Söder div. 10
Hemmaplan: Lisebergs BP.

Liknande artiklar