Klassiska Korplag

Heineken

År i korpen: över 10. Matchställ: Grönt med vita detaljer. Serie: 7-fotboll dam söder div. 1. Klubbmärke: Heinekens logotyp, något omgjord.

IBLAND FÅR VI frågan om vi är sponsrade. Svaret brukar bli: ’Nej, men vi skulle gärna vilja’. Vi har aldrig vågat fråga om det, eftersom vi är rädda att bli påkomna. Tänk om Heineken tycker att vi gör intrång på deras varumärke!
Vi startade laget direkt efter gymnasiet och hade ingen tanke på upphovsrätt. Den enda kopplingen till ölmärket är att vi fick tio procents rabatt på en krog som låg i närheten av vår första hemmaplan i Bandhagen, tack vare vårt namn. Vi var ett stort kompisgäng från Kärrtorps gymnasium.

ALLA ÄLSKADE SPORT och hade en bakgrund inom handboll eller fotboll – men i en rad olika klubbar. Det som förenade oss var att vi kom från söderort, bland annat Rågsved, Hagsätra, Älvsjö och Enskede. Nu har vi hemmaplan i Farsta och det finns några trogna fans – mest föräldrar – som brukar dyka upp.
”Krogen där allt startade
har brunnit ner. Två gånger.”

VÅRA GLANSDAGAR var nog i början, när vi spelade i de lägsta divisionerna och ibland vann med 7-0 eller 8-0. Men vi har aldrig brytt oss om placeringar och resultat. Vi är inte kända för att göra så mycket mål. Men vi har en väldigt bra målvakt. Hon har verkligen utvecklats enormt under de här åren. Som lag har vi gått från att bara tycka att det är roligt och härligt att idrotta ihop till att faktiskt prata taktik ibland under pausvilan. Vi hoppas att motståndarna uppfattar oss som ett trevligt lag, som spelar mer än vi snackar.

MEN VI SNACKAR mycket utanför planen. Oftast träffas vi 30 minuter innan match, efter 20 minuter kommer vi på att vi borde värma upp och när domaren blåser bestämmer vi lite förvirrat vem som ska spela på vilken position.
Flera av oss umgås fortfarande privat, men krogen där allt startade har brunnit ner. Två gånger till och med. Så numera kan vi inte dricka öl med fyra kronors rabatt. Vi planerar ofta att vi ska ha en kick-off, och nu måste vi ta tag i det!”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar