Klassiska Korplag

FC Överlaget

År i Korpen: 7. Serie: 7-fotboll Herr Söndag Central div 1. Matchställ: Svart. Klubbmärke: Ett Ö i kors

VI VAR ETT gäng psykologstudenter som kände att vi behövde komplettera själsliv med kroppsarbete. Namnet Överlaget anspelar på den psykologiska termen överjaget. Även om man inte känner till Freud eller Nietzsche så väcker det associationer hos motståndarna. Vissa uppfattar det som att vi tycker att vi är bättre än andra lag, vilket skulle kunna ses som en nietzscheansk tolkning.

VI HAR LAGT stor vikt vid sammanhållningen och bland annat gjort två utlandsresor. Den första var till Paris. Det är fyra säsonger sedan, då vi hade vår enda men djupa dipp. Det gick dåligt på våren, vi vann inte så många matcher, och bestämde oss för att åka på en turnering i Frankrike. Där filmade vi alla matcher och efteråt tittade vi, åt vi glass och letade efter fel som behövde åtgärdas. Vi såg snabbt klassiska misstag som för lite rörelse och för många touch per spelare. Taktiken ändrades också, så nu är vi ganska svåra att göra mål på. Utgångspunkten är att hela vårt lag ska vara bakom motståndarnas bollhållare. På så vis kan vi kontra sönder de flesta lag vi möter. Vi vann alla matcher resten av den säsongen.

”Vi var ett gäng psykolog­-
studenter som kände att vi
behövde komplettera själsliv
med kroppsarbete.”

Vår andra resa gick till Elfenbenskusten, dit en av oss har anknytning. Vi tränade och spelade matcher på gatan i Abijan. Men vi lärde oss nog mer om varandra än om fotboll. Många blev magsjuka, en så svårt att han tvingades söka vård. Sådana minnen bär man med sig i svåra stunder.

I BÖRJA  HADE vi inga förväntningar på hur det skulle gå. Men vi har vunnit serien nästan alla år. På pappret har vi kanske inte den bästa spelaren på varje position, men sammansvetsningen är oerhört stark vilket gjort att vi kunnat besegra svåra motståndare. Vi har haft några stjärnor som har kommit och gått, men laget har ändå blivit lite bättre för varje säsong. Nya förmågor har klivit fram och tagit ansvar.

Vi vann utomhussäsongen även i år och kan inte klättra högre i seriesystemet. Nu väntar vi på att Korpen ska starta Champions League eller liknande, kanske med de bästa lagen från olika städer.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar