Bäst i Korpen 2016-2017

Denis Madunic

Nitisk domare med anmälningsrekord

Vad gör du om en spelare ser övertänd ut och spelar över gränsen?
– Visar man kort direkt har man spelaren emot sig resten av matchen och ofta brukar personen lugna ner sig efter ett litet snack. Sen finns tillfällen när det blir fel ändå. Spelaren kanske har dålig attityd och beteende, men är hela tiden på rätt sida av gränsen. Det slutar ofta med att man tappar matchen då motståndarna surnar till av ilska mot spelaren man borde tagit år sidan.
Vad är det vanligaste felet domare gör?
– Ett lojt kroppspråk eller att man ser oengagerad ut är ett vanligt och förödande misstag. Då blir det svårt att sälja in besluten när man sen fattar dom.
Minns du någon Fair Play-situation?
– Vid ett tillfälle hade jag felaktigt dömt straff och det blev genast protester från laget som drabbades. Men spelaren som fallit erkände och jag kunde ta tillbaka mitt beslut. I andra fall kan det vara en person som råkat peta bollen över linjen, och sen på eget initiativ ger bollen till motståndarna utan att jag blåst. Det är en liten detalj, men ger mycket till matchen som helhet.
Ditt värsta beslut?
– Jag tappade det helt en gång och blåste indirekt frispark för att en spelare bröstade tillbaka bollen till målvakten. Folk börjar protestera och efter ett tag började jag inse att jag hade fel. Som domare vill man inte ta tillbaka ett beslut och jag hoppades att frisparken inte skulle resultera i ett mål. Det blev både mål och slutligen också förlust för laget som fått domslutet mot sig. Efter matchen kom en upprörd lagkapten fram till mig och jag sa direkt att det blivit fel. Ilskan kom av sig och vi hade en bra diskussion. Man kan tyvärr inte backa mitt i matchen även om man har tagit fel beslut. Då kan man lika gärna ge pipan till någon av spelarna.
Vilka stunder är bäst som domare?
– När man kan stå vid sidan om och bara titta på matchen. Spelarna vet vad som gäller och spelet, inte domaren, är i centrum. Jag har jobbat rätt länge inom kriminalvården och har fått möta en mängd olika typer av människor. Det är samma inom Korpen, när man får en schysst jargong får man något bra tillbaka. Man sätter sin prägel i första matchen och visar vem som bestämmer. Det krävs inte mer än så. De gånger jag får ge kort är det oftast individuella spelare som har en dålig dag och låter det gå ut över spelet. De flesta lag sköter sig utmärkt rent kollektivt.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Ålder 35.
Gör Domare i Korpen och STFF.
Gör Rättsvårdsexpert inom Kriminalvården.
Spelar I futsal-allsvenskan, i förra säsongen med Söder Futsal. Bedrift Flest anmälningar om grov förseelse (5 st) 2017.

Liknande artiklar