Klassiska Korplag

Carlstad Cougars

År i Korpen: 10 (varav 3 i Stockholm). Serie: Division 2, öppen. Matchställ: Vinrött. Klubbmärke: Lagnamnet i amerikansk universitetsstil

VI ÄR ETT kompisgäng som råkar spela innebandy, snarare än ett innebandylag som blivit kompisar. De flesta av oss träffades på nollningen 2007 och under en kväll på schlagergolvet sade det bara klick. Vi pluggade på Karlstads universitet och upptäckte en innebandyserie för studenter. De som ledde serien hette Moset & Korvarna – och hur bra kan ett lag med det namnet vara? tänkte vi. Så vi anmälde oss och åkte på däng direkt.

ALLA LAG BEHÖVER ett namn och en tröja. Vi hittade en cool puma på nätet som vi tryckte på matchtröjorna. I efterhand upptäckte vi att det var en panter, så den tröjan kasserades efter en säsong. Men vi behöll namnet. Carlstad Cougars kändes som en bra och NHL-kompatibel allitteration. Jämfört med andra lag i Korpen är vi rätt tunna, så om någon blir skrämd av att de ser Cougars i tabellen släpper det oftast när de ser oss i verkligheten. Vi själva arbetar enligt principen att ju oseriösare namn motståndarna har, desto större är risken att de är extremt bra.

”Från studieskuld till SM-guld.”

Efter sju säsonger i Karlstadkorpen flyttade laget och merparten av spelarna till Stockholm. Ibland pratar vi om att vi är innebandyns Åshöjdens BK. I böckerna klättrade Åshöjden på kort tid från division 5 till kvalet för division 1. Första säsongen, 2017, låg vi i division 11, nu har vi nått tvåan. Men vår största bragd är när vi vann SM för studenter 2013, vilket krävde orimligt många år av plugg med växande CSN-skulder.

VI TRÄNAR EN DAG i veckan, men det är oklart om det är till vår fördel. I somras försökte vi komma i form genom fotboll, men det resulterade i två stukningar och en skadad rygg. Det är svårt att boka hallar i Stockholm, men nu har vi lyckats få en drömtid: måndagkvällar i Björkhagens skola. Det finns något oerhört vackert i att ena stunden finta upp motståndaren på en icke-befintlig läktare, och i nästa parera en kollision med en ribbstol från 70-talet.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar