Klassiska Korplag

Bellarolf

År i Korpen: 4. Matchställ: Rosa (Eller Turkos). Serie: 7-fotboll mix, vardag, väster div 2. Klubbmärke: Två personer (grundarna av laget) som sitter på en katt.

NÄR HERRLAGET Rolf Sport och damlaget Bellatrix slogs ihop bildades BellaRolf. Några av oss hade spelat ihop i ett annat mixlag tidigare och nu tränade vi tillsammans. Eftersom all gillade varandra bestämde vi oss för att ställa upp i en cup. Efteråt stod vi i en park och försökte nå upp till 50 kickar, sedan skulle vi belöna oss med att gå och bada. Det tog lång tid, vi kom till typ 48 och fick börja om hela tiden. Det var nog där och då some lagandan grundlades.

Bellatrix startades av en före detta kollega till mig. Det var hon och hennes tjejkompisar från Göteborg. När de flyttade hem igen fortsatte vi andra.

”Vissa måste få bli lite arga ibland.”

Det är en salig blandning människor som i första hand känner varandra genom fotbollen. Kompisars kompisar i olika led. Jag har till exempel värvat min syrras gamla lagkamrat.

MIX ÄR LITE HÅRDARE än damserien. Som tjej måste man ta i lite mer i närkamperna eftersom motståndarna oftast är större. Det är roligt.

Efter fyra säsonger vann vi äntligen serien i år! I sista matchen mot Philips Dreamteam var vi tvungna att vinna eller spela oavgjort, men då hängde serievinsten på hur det gick i de andra matcherna. Vi låg under med 1-0 i slutminuterna och alla var uppe och härjade i straffområdet. Till slut lyckades vi få in bollen och det var otroligt skönt. Jag gillar hur känslorna svänger under matcherna. Att ena stunden bara vilja ge upp och gå av planen och i nästa stund är allt bara härligt. Som lagledare är jag väldigt pepp och tycker att det är kul även när vi förlorar, men jag har lärt mig att vissa måste få bli lite arga ibland.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar