Klassiska Korplag

Bågen

ÅR I KORPEN: 13. MATCHSTÄLL: SPÅNGA TBTK:S RÖDA DRESS. SERIE: DIVISION 1, BÅDE TVÅMANNA OCH TREMANNA. KLUBBMÄRKE: NEJ. ”MEN DET HÄNGER EN BLÅ VIMPEL HÖGST UPP I SPÅRVÄGENS HALL MED BÅGEN SKRIVET I GULT”

ÅR 2003 fick jag och min fru vårt första barn, samtidigt som hennes väninna blev mamma. Vi hade en del parmiddagar tillsammans. Jag och den andra pappan, Daniel Östergrens, satt ofta tysta och tittade på varandra. En kväll sa jag: ’Det finns ett pingisbord i källaren…’ Vi gick ner och slog lite.

Ingen av oss hade spelat särskilt mycket förut. Vi fortsatte varje gång vi träffades och en dag bestämde vi oss för att anmäla oss till Korpen. Men inget hände. Bordtennis var stort på 1970- och 80-talen under Waldners och Äpplets tid, sedan dog intresset ut på 90- och 00-talen. Så det tog två år innan Korpen hörde av sig. Då hade de lyckats skrapa ihop åtta lag och skulle starta en serie. Vi visste knappt vad överskruv och underskruv var och kom totalsist.

EFTERSOM VI INTE hade anmält något lagnamn blev vi tilldelade namnet Foppa. Sedan bytte vi till Bågen, efter bostadsrättsföreningen där vi slog våra första bollar. Vi värvade några nya spelare eftersom vi inte klarade av att delta varje gång av familjeskäl. Anders Nystrand var frilansare och kunde ställa upp alla tider. När vi började träna i Spångahallen dök Anders Olsson upp och ville också vara med.

”REFERATEN EFTER MATCHERNA SKAPAR SAMMANHÅLLNING.”

Efter varje match mejlar vi referat till varandra. Där kan man läsa vad som hände trots att man inte var med. Vad sa motståndarna? Vilka känslor väcktes i hallen? Vilka bollar blev minnesvärda? Vi för också statistik över alla matcher sedan starten. Det ger en ganska unik sammanhållning. Ofta skriver vi på natten eller morgonen efter. Bordtenniskvällarna är ganska långa. I både tvåmanna och tremanna möter alla varandra i singel och sedan kör man en dubbel, så det kan bli 8-10 matcher. Vi brukar börja vid åtta och avgörandet sker vid midnatt. Då har man många timmars spel i benen och måste ändå prestera på topp. Dagen efter är man rejält sliten.

FYRA GÅNGER har vi rest till Düsseldorff med Korpen. Det är Europas Pingismecca. Vi tränar i en hall och vägg-i-vägg befinner sig världens bästa spelare.

Korpen står idag för mycket av återväxten inom sporten i Stockholm, och har blivit en rekryteringskanal för klubbarna i det ordinarie seriespelet. Nu finns det tolv divisioner i Korpen och det kommer många duktiga, unga spelare så motståndet blir svårare och svårare. Vi har nog redan peakat, men är förmodligen mesta mästare med sex division 1-titlar.”

BERÄTTAT AV TOMAS HELMFRIDSSON FÖR PER BENGTSSON.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar