Klassiska Korplag

Vråkboll

År i Korpen: 1. Matchställ: Kamouflagegrönt (har bytt ställ fyra gånger den här säsongen). Serie: 7-fotboll Dam Vardag Söder div 4. Klubbmärke: ”En vråk och två ylande vargar”

ROVDJUR OCH KRIGARE. Sågar och hyvlar. Det är det som kännetecknar vårt lag – vi jobbar hårt och är aggressiva.

Allt började en sen kväll i februari med italiensk mat och gin och tonic. Lagledaren Sara Sidén, sportchefen Michaela Enmark och jag fick ett infall att starta ett lag. Vi började förstås med att skapa en logga. Sedan letade vi upp en stamkrog. Vi åkte ut till Farsta där vår hemmaplan ligger och gick snabbt vilse. Plötsligt hamnade vi på Antonio’s, och numera är det där vi samlas efter varje match. Vår tröja hänger på väggen, personalen är mycket engagerad i laget och de bjuder alltid på mat.

VI VAR LITE OSÄKRA på om vi skulle få ihop spelare, men det har blivit en icke-fråga i klubben. Rekryteringen gick över förväntan och vi tror att det beror på marknadsföringen (även om den har kritiserats för att vara för spretig). Mest är det typ ’kompisars kollegors kusiner’ som har anslutit till truppen. Första året hade vi 26 betalande spelare. Att få känner varandra sedan tidigare avspeglas i resultaten. Våren gick knackigt, men vi fick en rejäl formtopp efter sommaren eftersom vi spelat ihop oss. Då gick proppen ur.

”Vi är inget lag,
vi är en folkrörelse.”

Alla matcher livesänds på Instagram och tack vare vår supporterförening Rosa Hyveln har vi cirka femtio tittare varje gång. Många bor i norra Sverige och minst en i USA. På lunchen sänds studioprogrammet Cision tippar där experter går igenom skadeläget, laguppställningen och snackar upp kvällens match. Vi har också många kända supportrar som postar filmer där de önskar oss lycka till. Charlotte Kalla, Tomas Ravelli, Magnus Hedman, Maria Montasami och Jakob Hellman är bara några av de namn som är värda att nämna.

VRÅKBOLL ÄR INGET LAG, det är en folkrörelse. Kanske är växtvärken vår enda svaghet. Nästa säsong planerar vi att minska truppen något och ha en try-out där olika egenskaper testas. Det handlar inte bara om fotboll. Vi har både före detta elitspelare och sådana som knappt sett gräs förut. Sportchefen Michaela har till exempel bara spelat tre minuter i hela sitt liv, men är ändå tongivande med allt hon gör utanför planen. Att häva en öl tillräckligt snabbt kan vara lika meriterande som att ha spelat i landslaget.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar