Reportage

Vad betyder Fair play [fä´r plej´]?

För att åstadkomma ännu bättre stämning på fotbollsplanen startar Korpen Stockholm kampanjen Fair Play. Här förklarar domaren Janne Danielsen vad begreppet betyder.

Text: Carlis Fridlund

–Kampanjen för fair play innebär att Korpen Stockholm via kansliet och domare uppmuntrar till att hitta glädjen i korpfotbollen och att respektera varandra på planen. För mig är fair play att be om ursäkt när man fäller en motståndare eller träffar fel i en närkamp. Och att spela med glimten i ögat. Det är härligt att träffa så många positiva människor varje vecka som alla älskar fotboll.

–Min drivkraft är att hela tiden prestera och göra perfekta matcher där båda lagen känner sig nöjda. Jag får också väldigt mycket positiv respons från spelarna. Som domare är det viktigt att vara tydlig och föra en ständig dialog med spelarna. Jag berättar inför första omgången vad jag förväntar mig av lagen och speciellt av lagkaptenerna och ger alltid feedback till dem, saker att tänka på till nästa vecka, men även saker som varit bra. Tillsammans jobbar vi för en positiv miljö på planen!

–Det mest sportsliga jag sett i en korpmatch var då jag dömde seriefinalen i en herrserie ifjol. Det stod 1–1 med fem minuter kvar, när det kommer ett inlägg som styrs i nät och jag blåser för mål. Då kommer forwarden som var sist på bollen springande till mig och säger:”Målet ska inte godkännas! Jag styrde in bollen med handen.” Matchen slutade oavgjort.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar