Klassiska Korplag

Ribba

”År i Korpen: 11. Matchställ: Ljusblått, mörkblått & svart. Serie: 11-fotboll elit, 7-fotboll herr vardag söder div. 1 och oldboys söder elit. Klubbmärke: ”inget, men vi är öppna för förslag.”

JAG JOBBADE PÅ McDonalds på Hötorget och vi brukade ordna matcher mot Donken-restaurangerna på Vasagatan och Centralen. Vi bestämde oss för att starta ett riktigt lag eftersom vi kände att vi hade potential. Och det stämde. Två år, mellan 2013 och 2014, var vi obesegrade i sjumanna, och 2015 vann vi eliten.

Lagnamnet skulle vara humoristiskt, men samtidigt tydligt associera till fotboll. FC Stolpskott och några andra förslag avfärdades. Så ploppade Ribba upp och det tog vi.
”Det är många som gillar att slå oss eftersom vi har hängt med så länge.”
VI HAR HAFT enormt kul både på och utanför planen genom åren. En höjdpunkt är turneringarna i Italien, som en kusin till en spelare i laget anordnade i Bergamo flera år i rad. Det var för kompislag, ungefär som i Korpen. Arrangören sålde t-shirts, mat och dryck. Allt överskott gick till behövande i Rwanda. Bergamo är en liten stad och Serie A-spelarna brukade dyka upp och signera tröjor och dela ut priser.”FK Ulven har definitivt varit våra antagonister de senaste åren.

Oftast är vi trevliga, men ibland bränner det till. Då kan nog vissa motståndare tycka att vi är lite bråkiga och tjafsiga. Det är många som gillar att slå oss eftersom vi har hängt med så länge i Korpen och dessutom presterat bra resultat. Det är nog tack vare framgångarna som spelarna har stannat länge i laget, man tröttnar inte när det går bra. Ett segerrecept har också varit att byta små delar av truppen i taget. Det har funnits en stabil kärna på sju till tio spelare, sedan har nykomlingar stöttat upp runtomkring.

EFTERSOM VI HAR TRE lag i gång rör vi oss väldigt mycket i olika Korpen-sammanhang och träffar många duktiga spelare som vi vill rekrytera. Vi är bara två kvar från Donken-gänget, men på min nya arbetsplats i försäkringsbranschen har jag lyckats få några yngre kollegor att gästspela för oss.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar