Klassiska Korplag

IK Stym

År i korpen: 11. Matchställ: svart-vit-randiga. Serie: 7-fotboll herr vardag söder div. 1. Klubbmärke: En man i kostym som håller i en boll

VI ÄR KORPENS ansikte utåt. Det är vi som skapar intresse för hela organisationen. Men det är oklart om Korpen Stockholm och dess fotbollsgeneral har fattat hur mycket IK Stym har betytt för dem.

HISTORIEN TAR SIN början vid ett köksbord i Örby, där Kaptenen och Kassören – eller #8 och #9 om man föredrar det – drog upp riktlinjerna. Vi hade spelat ihop i ett korplag i Högdalen och ville gå vidare. Efter att ha ringt runt till klasskompisar och gamla medspelare och motspelare i Söderort skrapade vi ihop ett gäng till innesäsongen 2007. Det blev succé direkt och vi vann ligan flera år i rad.
”Under guldåren läste femhundra till tusen personer varje inlägg på Svenska Fans.”

Kassören gillar ordvitsar och göteborgshumor. Han hade en rad olika idéer om vad laget skulle heta. Valet föll på IK Stym, vilket visade sig vara lyckosamt. Förra året fick vi pris för Korpens bästa lagnamn och förärades med den enda pokalen i klubbens historia.

Tanken från början var att vi skulle ha flådiga ställ med en kostym tryckt på matchtröjorna. Men då satte spelarna stopp för Kassörens storslagna visioner. Vi körde randigt och satsade på ett snyggt emblem i stället.

ALLMÄNHETENS INTRESSE har alltid varit stort. Under guldåren runt 2010 läste 500–1 000 personer varje blogginlägg på svenskafans.se. Det var i paritet med division 1- och 2-klubbarna. Den mest lästa artikeln handlade om alla pannband och fula frisyrer som kommer från Borås. Det retade gallfeber på Elfsborgsfansen, och delades tusentals gånger i sociala medier.

MEN DET MESTA var skandalskriverier om allt fuffens som Kaptenen och Kassören hade för sig. En gång såldes klubben till en tysk herrtidning för att rädda ekonomin. Vid ett annat tillfälle hade huliganer klottrat ner mitt hus. Mycket kunde hända när Photoshop var inblandat. Men vi i ledningen lade alltid locket på: ’Inga kommentarer.’

Största sportsliga framgångarna måste ha varit när vi kom fyra i eliten, så bra har vi aldrig varit, varken förr eller senare.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar