Reportage

Fjolårets korplag siktar på medaljer

Ifjol var det Pumorna som i stenhård konkurrens tog hem den otroligt prestigeladdade titeln Årets korplag. Därefter har mycket hänt, i synnerhet i ett lag där det alltid pågår aktiviteter.

Text: Carlis Fridlund

2014 tog fotbolls- och innebandylaget Pumorna hem den prestigefyllda tävlingen och när Årets korplag 2015 skulle offentliggöras på upptaktsträffen för fotbollen innebar det att man fick lämna den aktningsvärda titeln ifrån sig. Pumornas eldsjäl Catha Sj ögren medger att man gjorde det med blandade känslor:
– Förra årets mest minnesvärda stund var såklart när vi fick priset som Årets korplag, så visst jag kan erkänna att det känns lite motigt. Det bästa med att vara Årets korplag har varit att få skryta om våra sköna gäng.

Det har varit ett händelserikt 2014 för Pumorna, som förutom att ha burit upp den avundsvärda titeln också har passat på att fylla tio år, spelat fotbollscup i Prag
och synts både här och där i korp-idrottsvärlden.
– Pumorna har burit titeln Årets korplag med stolthet – vi gillar verkligen att vara i rampljuset!
Men det känns bra att lämna vidare titeln till just Kookaburra. ”Vi gillar verkligen att vara i rampljuset! Men det känns bra att lämna vidare titeln till just Kookaburra.” Deras bidrag var proffsigt. Jag älskar seriositeten i det, fast de hela tiden har glimten i ögat. Låten var inte dum den heller! De verkar vara ett väldigt charmigt och härligt gäng och Kookaburras lagledare som höll tacktalet var ju en sann underhållare. Jag håller tummarna för att de även lyckas resultatmässigt i år, säger Catha.

Pumorna fick trots allt en bra start på fotbollssäsongen, då de i vanlig ordning dominerade med flest spelare på upptaktsträffen iförda lagets matchtröja. Därmed vann de för andra året i rad en gratisplats i sommarens Korpen National Cup och en chans till revansch efter att ha förlorat finalen ifjol.
– Visst hoppas vi på bättre resultat i år, men minst lika viktigt är alla aktiviteter utöver matcher och träningar. Det är då vi lär känna varandra på riktigt och bygger och stärker vår Pumafamilj.
– Att ha gemenskap och kul tillsammans. Och att sticka ut, inte bara resultatmässigt, utan även på andra sätt, menar Catha, och visst är det en sådan inställning som förväntas av ett Årets korplag.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar