Klassiska Korplag

Curadutterna

År i Korpen: 1. Matchställ: GRÅTT. Serie: Division 5. Klubbmärke: Två fjäderbollar på var sida om ett C Tagline: ”Smash re:mastered”

VI JOBBAR på företaget Curamando, och när vi gör något tillsammans brukar vi kalla oss för Curadutterna med en blinkning till Pippi Långstrump. Sedan vi skaffade pingisbord på jobbet har intresset för racketsporter väckts. Många spelar bordtennis och padel, men det är bara badmintonlaget som tagit steget att börja tävla.

VI HAR VISIONER om att skapa den idrottskarriär vi aldrig fick som unga. Sedan ett par år tillbaka har vi en stående träningstid på söndagar. Första gången var vår vd med för att ge laget legitimitet, men han mötte hårt motstånd och sedan dess är han väldigt upptagen just den tiden. Men han sponsrar våra tröjor. Vi har upptäckt att svettfläckar syns väldigt snabbt på den ljusgrå färgen, så nu har vi beställt nya: lite mörkare, lite tuffare och betydligt mindre svettiga.

”VD:n var med första träningen men fick för hårt motstånd.”

Det här är vår första säsong i Korpen-ligan, tidigare har vi bara spelat cuper. Det är alltid härlig stämning mellan lagen. Vi är fortfarande i en fas där vi håller på att lära oss hur man är ett bra Korpen-lag och vi får ständigt nya tips av motståndarna, till exempel hur man bokar om matchtider eller hur spelarpoolen funkar.

Badminton är verkligen en gentlemannasport. Man dömer på sin egen sida. Vissa dömer ut allt, även om man själv tycker att den är inne. Andra vill spela om bollen så fort det uppstår oklarheter. Man får hoppas att varje motståndare vinner på det sätt hen tycker känns bäst.

VI HAR EN före detta badmintontränare, Jonas, i laget. Det är bra, för när vi vinner kan spelarna själva ta åt sig äran och om vi förlorar kan vi skylla på att han har coachat för dåligt.

I internchatten på jobbet finns tre olika kanaler där vi kan diskutera matcher och resultat. Vi rapporterar också i nyhetsbrevet om badmintonlagets aktiviteter. En tradition är att alltid gå ut och äta charkbricka och dricka bubbel efter våra cuper.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar