Klassiska Korplag

Västra Sidan

År i Korpen: 18. Matchställ: Orange. Serie: 7-fotboll herr vardag väster elit. Klubbmärke: En kompass där v:et i väst bildar västra & s:et i söder sidan

LAGET STARTADE ungefär samtidigt som rapparen Ken slog igenom med låten Eld och djupa vatten. En strof lyder: ’Jag softar med grabbarna från … Västra Sidan’. Vi kände att det där är ju vi! Alla var i 20-årsåldern och kom från Hässelby, Vällingby och Bromma. Några hade spelat fotboll ihop tidigare, men få tillhörde någon klubb. Vi undersökte möjligheten att anmäla ett lag till det ordinarie seriesystemet, men det var krångligt. Man skulle ha styrelse, hemmaplan och sådant. Korpen var lättare. Dessutom lockades vi av möjligheten att spela sjumanna, med inspark och utan offside-regler. Det var kul teknisk fotboll med mycket väggspel och små ytor.

EN DAG BLEV VI INBJUDNA till en cup via vår hemsida. Det var ett ölföretag som anordnade en sexmanna-turnering på Gärdet. Det visade sig vara ett Stockholmskval och vi gick vidare till slutspelet helgen efter, där vi fick möta lag från bland annat Malmö och Göteborg. Det gick väldigt bra för oss där också och inför semifinalen började vi undra vad priset var om vi tog hem hela turneringen. Då höjdes plötsligt insatsen. Vinnaren skulle få åka till Manchester och representera Sverige i ett slags VM för amatörlag! 

”På Old Trafford mötte vi
lag från Irland, Paraguay,
Tyskland och Cypern.”

NÅGRA VECKOR SENARE stod vi på Old Trafford och mötte lag från Irland, Paraguay, Tyskland och Cypern. Alla hade kvalat i sina respektive hemländer. Vi fick träffa profiler från klubbens historia och besöka Manchester Uniteds träningsanläggning, vilket är helt unikt. Det går inte att betala sig in där. Det här var 2007 och det lever vi fortfarande på. Strax efteråt gick vi upp i högsta divisionen, Korpen elit, och där är vi kvar.
Vi har en tradition att träna varje söndag. Träningarna är upp till 3 timmar långa och väldigt populära och välbesökta. Det är inte ovanligt med 25-40 deltagare, alla är välkomna. Det är ofta ett tiotal nationaliteter. Då får vi chans att värva nya lagmedlemmar, men vi ställer höga krav på att spelarna ska passa in socialt. Det räcker inte med att man är duktig på fotboll. Det är viktigt att laget känns som ett kompisgäng som trivs ihop.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar