Reportage

Årets korplag 2015

Kookaburra IK tog hem den prestigefyllda tävlingen Årets korplag 2015. Sällan har gladare vinnare skådats och utmärkelsen väcker både respekt och avund.

Text: Carlis Fridlund

Prisutdelningen hölls på Korpen Stockholms årliga upptaktsträff, inför 500 spelare, domare och funktionärer. Det var en märkbart tagen Ludvig Andersson som höll tacktal tillsammans med lagkamraterna.
– Oj! Jag vet inte var jag ska börja, men det här är nog det bästa jag varit med om i mitt liv. Helt otroligt! Ingen anade när vi startade Kookaburra för ett år sedan hur viktigt laget skulle bli. Tusen tack! Vilken otrolig grej.
Tidigare på kvällen hade Korpen Sveriges generalsekreterare Eva Bjernudd öppnat upptaktsträffen och Korpen Stockholms fotbollsgeneral Henrik Teljfors berättat att korpfotbollen i Stockholm är hetare än någonsin. Drygt 740 anmälda lag till seriespelet är nytt rekord. Dessutom satsas det extra på damserierna, som i år spelas på konstgräs. Man kommer också att starta en rekryteringskampanj för att locka fler kvinnliga domare.

Kvällen bjöd på
pizzabuffé, tävlingar på scenen, intervjuer med domare och lagledare, uppsnack inför sommarens höjdpunkt Korpen National Cup, presentation av Korpen Stockholms nya samarbete med Intersport och Nike samt Champions League-fotboll på storbildsskärmarna. Men kvällens höjdpunkt var såklart utnämningen av Årets korplag 2015.

I år ställdes extra höga krav på de aspirerande lagen, som skulle presentera sin förträfflighet på film. De tre finalisterna lästes upp: AllaVii STHLM, Hoyzer och Kookaburra IK. Jublet steg långt bak i lokalen från Kookaburras representanter när deras filmpresentation spelades upp. Kvällens konferencier, sportkommentatorn Niklas Holmgren, bad de minst sagt lyriska vinnarna att komma upp på scenen.
– Det var en tuff uppgift för juryn. Vi bestämde oss för Kookaburra IK för att de ger intryck av att vara ett skönt gäng som symboliserar Korpens värden med att alla är välkomna. Deras film är väldigt proffsigt gjord och de har en egenkomponerad laglåt i videon, kommenterar juryns ordförande Henrik Teljfors valet av Årets korplag.
Nu återstår att se hur Ludvig Andersson och Kookaburra att bära upp den respektingivande titeln:
– Förhoppningsvis sätter det skräck i motståndarna. Vi kan behöva ett psykologiskt övertag! säger han.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar