Klassiska Korplag

Långholmen

År i korpen: 17. Matchdräkt: Svart-vit-randiga. Klubbmärke: Randigt med en fotboll i förgrunden. Serie: Flera olika lag, i ordinarie seriesystemet & korpen, både på dam- & herrsidan

VI ÄR ETT ’exportlag’ med främst irländare, skottar och engelsmän som umgicks på puben Southside, ett Hammarbyhak på söder. Några började spela fotboll ihop på skoj på Långholmens gamla grusplan.
En dag bestämde vi oss för att starta ett riktigt lag och sedan dess har klubben vuxit. Som mest har det varit sex olika nationaliteter i laget.

TRUPPEN SKIFTAR MYCKET över tid, eftersom spelarna ofta flyttar vidare till andra storstäder för att jobba eller åker tillbaka till sina hemländer. De flesta kommer hit för arbete eller studier, eller för att de har träffat en flickvän i London och följt med henne till Stockholm. Så var det för mig.
”Vi går alltid till puben efteråt.
Man ska veta att det finns
en social gemenskap.”

”Jag kommer från Nederländerna, där jag spelade i juniorlag på nationell nivå. Den svåraste omställningen för mig var underlaget. Hemma spelade jag alltid på gräs, men här var det grus som gällde. Jag upptäckte snabbt att det inte går att göra glidtacklingar på samma sätt då. De första åren ägnade jag kvällarna efter träning och match åt att plocka småsten ur såren i huden. Jag märkte också att bollen rörde sig annorlunda. På blött gräs går bollen snabbare, på grus stannar den om det har regnat.

LAGET BETYDER MYCKET för nyinflyttade i Stockholm. Det är ofta första kontakten med folk utanför jobbet, universitetet eller parrelationen. Därför går vi alltid till puben efter att vi har spelat. Man ska veta att det finns en social gemenskap.
Southside är vår största sponsor, som bidrar med pengar, möteslokal och rabatt för den som kan visa upp sitt medlemskort.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar