Klassiska Korplag

Bollklubben

År i korpen: 15. Matchställ: Helvitt. Serie: 7-fotboll dam vardag söder div. 1. Klubbmärke: En boll i rörelse, krönt av en drottningkrona

VI VAR ETT GÄNG konstnärliga typer – bland annat bildlärare och arkitekter – som var aspepp på att starta ett fotbollslag. Första träningen skulle ske i närheten av Skanstull. Vi träffades vid tunnelbanan, men insåg snart att ingen hade med sig boll. Så vi gick och drack öl i stället. Efter det har vi försökt med träningar, men vår grej är att enbart spela match.

Ibland möter vi lag med tränare, banderoller, bengaler och mycket publik. Sådana seriösa lag gillar vi att spöa, eftersom vi mest vill ha roligt och skrattar när någon av oss missar eller gör fel på planen.

MÅNGA MOTSTÅNDARE minns oss säkert på grund av vårt totalt intetsägande namn. Men det hade faktiskt ett syfte när vi kom på det. Vi ville heta något neutralt för att kunna byta sport om fotboll inte passade oss.

”Vi ville heta något neutralt
för att kunna byta sport om
fotboll inte passade oss.”

De första åren var det många partypinglor i truppen. Vi hade matcher tidigt på lördagmorgnar, vilket gjorde att vi hade laddat på ett ganska dåligt sätt kvällen innan. Vi förlorade jämt! Nu är det annorlunda. De flesta har familj och barn. Då är fotbollsmatcherna helig egentid. Spelare försvinner när de föder barn och kommer tillbaka när de känner sig redo igen.

Under våra 15 år i Korpen har vi verkligen märkt hur damserierna fått högre status. Vi har alltid spelat på gropiga grusplaner långt från centrum och träffat en del oengagerade domare som knappt rört sig från mittlinjen. En gång startades till och med en bil för att lysa upp planen under en kvällsmatch eftersom belysningen var så dålig. Numera spelar vi alltid på konstgräs nära stan med duktiga kvinnliga domare. Det känns mer på riktigt när alla får rätt förutsättningar. Det har säkert bidragit till att vi spelar bättre nu än tidigare.

UNDER MÅNGA ÅR bad vi Korpen att sänka oss i seriesystemet, för att vi skulle få vinna åtminstone någon match. Men de senaste åren har det gått bättre. Förra året kom vi trea i division 1, vilket var perfekt. Då slapp vi bli uppflyttade till Elit, det vill vi absolut inte.”


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar