Klassiska Korplag

Bara Bajare

År i korpen: 11. Matchställ: Grönt. Serie: 7-fotboll mix vardag söder elit. Klubbmärke: En tjej och en kille med varsin boll. ”Mamma sydde fast märkena mot att jag bjöd henne på Bajen-matcher.”År i korpen: 11. Matchställ: Grönt. Serie: 7-fotboll mix vardag söder elit. Klubbmärke: En tjej och en kille med varsin boll. ”Mamma sydde fast märkena mot att jag bjöd henne på Bajen-matcher.”

VISST HAR DET hänt att någon motståndare demonstrativt dragit på sig ett par Djurgården-shorts och kört lite extra hårt mot oss. Men vi har faktiskt ingen koppling till Hammarby längre.<span
Från början var jag med i ett renodlat supporterlag i det ordinarie seriesystemet. Efter att vi fått förstärkning av ett damlag startades mixlaget. Tjejerna hade olika bakgrund, vissa hade spelat organiserat förut medan andra knappt hade tittat på en fotbollsmatch. I dag håller spelarna på olika lag och det är inte bara Bajare.
”Grejen med mix är ju
att tjejer och killar idrottar
på samma villkor.”

MIN SPELIDÉ ÄR att vi ska försöka utnyttja alla i laget. Själva grejen med mix är ju att tjejer och killar idrottar på samma villkor. Det förbrödrar och försystrar och behövs särskilt i en tid när samhället blir allt mer polariserat. Jag har sett vissa mixlag där några killar spelar för sig själva, inte för laget, och där tjejerna står vid kortlinjen och får någon enstaka passning. Så vill inte jag ha det och det budskapet förmedlar jag till truppen via matchrapporterna på vår hemsida. De är skrivna mer för laget än för utomstående. Och jag skräder inte orden. Jag tar upp allt jag kommer ihåg – hur alla mål kom till, vad vi gjorde bra, vad vi gjorde dåligt.

Det är särskilt kul när jag märker att spelarna har läst och förstått vad jag menar. Till exempel när jag har tjatat om att vi ska slå korta hörnor och springa ut och möta hörnläggaren. När det plötsligt sker utan att jag säger det, då blir jag glad och stolt.

VÅR BÄSTA SÄSONG måste ha varit inomhus 2015. Vi hade gott om folk och kunde ställa upp med två olika lag. De kom etta och tvåa i de två högsta mixserierna. Det går i vågor, det där. Ibland är det generationsskiften, ibland andra lag som lockar till sig spelarna. Förra året var det extra kämpigt och svårt att få ihop lag. Inför sista omgången behövde vi verkligen vinna för att inte trilla ur serien. Med fem minuter kvar låg vi under med ett mål. Men vi lyckades vända och vann matchen. Det var en otrolig glädje!”

Berättat av Sébastien Gustin (th) för Per Bengtsson.


Vill du spela korpfotboll? Anmäl ditt lag här.

Liknande artiklar